Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 14.02.2019.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Miten Jehovan todistajat keräävät rahaa?

Valtakunnansaleissa

Jokaisessa Jehovan todistajien valtakunnansalissa on kaksi erilaista lahjalaatikkoa. Niihin pudotetut rahat menevät kahteen eri tarkoitukseen.

  • Lahjoituksia maailmanlaajuiseen työhön
  • Lahjoituksia paikallisseurakunnan tarpeisiin

Molemmat lahjalaatikot tyhjennetään jokaisen kokouksen jälkeen. Seurakunnassa on nimitetty veli sitä varten, että juuri hän huolehtii tileistä. Hän tyhjentää lahjalaatikot ja pyytää toisen veljen tarkastamaan rahamäärän ja allekirjoittamaan paperin, jossa todetaan lahjalaatikkoihin tiputettujen rahjojen määrä.

 

 

Konventeissa

Jehovan todistajien aluekonventtien ja kierroskonventtien aikana kerätään luonnollisesti rahaa. Konventtihalleissa on runsaasti lahjalaatikoita, joita vartioi aina joku Jehovan todistaja.

Valtakunnan Palveluksemme -lehtinen muistuttaa Jehovan todistajia jo etukäteen rahan lahjoittamisen tärkeydestä:

*** km 4/07 s. 5 Seuraa Kristusta ilmaisemalla arvokkuutta ***

Piirikonventin järjestämiseen kuluu melkoisesti rahaa. Voimme ilmaista arvostuksemme antamalla valtakunnansalissa tai konventissa vapaaehtoisia lahjoituksia maailmanlaajuiseen työhön.

Konventin jokaisena päivänä esitetään lavalta lyhyt ilmoitus mahdollisuudesta lahjoittaa rahaa Jehovan todistajien maailmanlaajuiseen työhön. Ilmoitukset toistuvat samassa konventissa eri päivinä yleensä samoin sanoin.

 

Vartiotorni-lehdet kertovat, miten rahaa ja muuta omaisuutta voi lahjoittaa

Raha, arvoesineet, arvopaperit, kiinteistöt, asunto-osakkeet - kaikki kelpaavat. Vartiotorniseura ei ole tällaisissa asioissa kovin nirso. Kaikki mikä voidaan muuttaa rahaksi, myydään, ja tuotto tulee Jehovan todistajat uskonnolliselle yhdyskunnalle.

Asunto voidaan lahjoittaa myös niin, että lahjoittaja saa asua siinä elämänsä loppuun asti. Sen jälkeen se on Jehovan todistajien yhdyskunnan omaisuutta.

Eikä tuossa vielä kaikki. Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta voidaan nimetä henkivakuutusten edunsaajaksi. Testamentit ovat myös kovin haluttuja.

Vartiotorniseura muistuttaa yleensä marraskuussa kaikkia Jehovan todistajia siitä, että on tarpeen lahjoittaa varoja ja muuta omaisuutta Vartiotorniseuralle, Suomessa Jehovan todistajat uskonnolliselle yhdyskunnalle.

 

Mihin perustuu Suomessa Jehovan todistajien suorittama rahankeräys?

Rahankeräyslain mukaan Jehovan todistajillakin on ilman eri lupaa oikeus kerätä uskonnollisissa tilaisuuksissa "kolehtia". Mikä on kolehti? Wikipedia määrittelee sen näin: "Kolehti on kristillisen jumalanpalveluksen aikana kerättävä vapaaehtoinen rahalahjoitus, joka käytetään laupeudentyöhön".

Jehovan todistajien kohdalla ei ole siis mitään epäselvyyttä rahan keräämisessä. Vai onko sittenkään näin? Mitä Jehovan todistajat itse kertovat "kolehdin" keräämisestä? Otetaan ensin esimerkki vuoden 2013 piirikonventtimainoksesta: "Ei pääsymaksua eikä kolehtia".

Ei pääsymaksua eikä kolehtia. Jehovan todistajat eivät siis kerääkään "kolehtia", mikä mainittiin rahankeräyslaissa.

Miten Jehovan todistajat perustelevat rahan keräämisen viranomaisille?

 

Vartiotorniseura ei milloinkaan kerjää eikä pyydä ihmisiltä avustusta - onko tämä totta?

Vartiotorni-lehdessä vuonna 2007 kerrottin rahan pyytämisestä näin:

*** w07 1/11 s. 17 ”Minun on hopea ja minun on kulta” ***

Vuonna 1879 Vartiotorni-lehdessä ... sanottiin: ”Me uskomme, että JEHOVA tukee ’Siionin Vartiotornia’, ja koska näin on, niin se ei milloinkaan kerjää eikä pyydä ihmisiltä avustusta. Jos Hän, joka sanoo: ’Kaikki vuorten kulta ja hopea on minun’, ei anna tarvittavia varoja, niin me ymmärrämme, että on aika lakkauttaa julkaiseminen.”

Tuon tekstin mukaan Vartiotorniseura "ei milloinkaan kerjää eikä pyydä ihmisiltä avustusta". Siis "ei milloinkaan", paitsi aina silloin tällöin.

Tästä rahan kerjäämisestä on esimerkkinä lappunen, joka pyydettiin palauttamaan raporttilaatikkoon 15.05.2014 mennessä. Siinä sitouduttiin vuoden ajaksi lahjoittamaan tietty summa Vartiotorniseuralle.

 

Lue lisää rahan keräämisestä täältä.