Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 14.02.2019.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tekemät selvitykset

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Uskontojen uhrien tuki UUT ry teki selvityksen lapsiasiavaltuutetulle 17.09.2013. Tavoitteena oli nostaa esille lasten oikeuksien kannalta ongelmallisia ilmiöitä Jehovan todistajien keskuudessa.

Selvityksen osat:

 

Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminta ja karttamisrangaistukset - ”Rakkaudellinen järjestely” vai rikos ihmisyyttä vastaan?

UUT julkaisi laajan selvityksen Jehovan todistajien oikeuskomiteoista 03.05.2014. Se suunnattiin oikeusministerille. Myöhemmin myös sisäministeri käsitteli asiaa.

Selvityksen osat:


Epäiltyjen seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa

UUT julkaisi 12.05.2014 uuden selvityksen oikeuskomiteoista, koska monet entiset Jehovan todistajat lähettivät 03.05. tehdyn selvityksen jälkeen omia kokemuksiaan raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kun uusia oikeuskomiteakokemuksia alkoi tulla, toistui sama kaava. Asia koski joko raiskatuksi tulemista tai seksuaalista hyväksikäyttöä. Raiskatut syyllistettiin oikeuskomiteoissa, heitä ei uskottu, heille määrättiin sanktioita ja heitä kiellettiin puhumasta asioista kenellekään, eikä varsinkaan viranomaisille, ettei seurakunnan "maine" tahriinnu.

Selvityksen osat:


Selvitystyö Jehovan todistajien vertituotteiden käyttökiellosta

Uskontojen uhrien tuki UUT ry on julkaissut laajan selvityksen Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta. Samaan aikaan Jehovan todistajien verikysymystä käsittelevä nettisivusto uudistettiin perusteellisesti. Selvitys on suunnattu korkeimmalle mahdolliselle taholle, sosiaali- ja terveysministerille.

Selvityksen osat: