Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 19.06.2020.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Jehovan todistajien järjestö ja pedofiiliongelma

Kirje kaikille vanhimmistoille 01.10.2012: Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Jehovan todistajien järjestössä on jo vuosikymmenten ajan esiintynyt lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Hallintoelin julkaisi lokakuussa 2012 ohjeet kaikille vanhimmistoille, miten heidän täytyy toimia, jos seurakunnassa ilmenee lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Tuo kirje oli pitkään luettavissa vain englannin kielellä. Mutta se on nyt luettavissa myös suomen kielellä.

Lue lisää täältä.

 

Jehovan todistajien päätoimistossa työskennellyt Barbara Anderson kertoo hyväksikäyttötapauksista

Barbara Anderson kertoo:

Järjestöllä on salassapitosääntö, joka vaatii oikeuskomiteaan osallistuvan todistajan puhuvan asiasta vain ja ainoastaan oikeuskomiteassa ja muuten pysymään vaiti. Niinpä kuulin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Järjestössä ensimmäisen kerran vasta vuonna 1984.

Eräs nuori nainen, jonka kanssa työskentelin Rakennusinsinöörien osastolla, kertoi meille eräästä hänen entisen kotiseurakuntansa pedofiliasta pidätetystä tunnetusta vanhimmasta. Sain myöhemmin selville kyseisen vanhimman tulleen tuomituksi ja lähetetyksi vankilaan, jossa hän oli kolme vuotta. Tämä suosittu ja karismaattinen vanhin hyväksikäytti tytärtään ja monia muita nuoria tyttöjä seurakunnassaan vuosikaudet, sekä pelotteli heidät vaikenemaan asiasta, mikä oli helppoa saavuttaa auktoriteetin omaavalta aikuiselta.

Tuolloin kuvittelin tämän olevan vain yksittäistapaus, mutta myöhemmin huomasin kuinka väärässä olin.

Lue lisää täältä.

 

Ilta-Sanomat: 74-vuotias Jehovan todistaja -vanhin tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen pedofiliasta Espoon käräjäoikeudessa

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta. Mies oli kierrosvalvoja, mikä vastaan kirkon hierarkiassa piispaa.

Lue lisää täältä.

 

YLE dokumentti vuonna 2002: Jehovan todistajat ja pedofiilien suojelu

YLE esitti BBC:n dokumentin, jossa kerrotaan kuinka lasten hyväksikäyttäjiä suojellaan systemaattisesti seurakunnissa. Tässä otteessa hallintoelimen Ted Jaraczin ja Suomen jehovantodistajien tiedottajan Veikko Leinosen haastattelu.

Katso YouTube-video täältä.

 

YLE:n uutinen: Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

YLE kertoi nettisivuillaan tänään, että Jehovan todistajat on salannut lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Australiassa vuosikymmenien ajan, tutkintakomission kuulusteluissa on ilmennyt tänään maanantaina. Jehovan todistajat on käsitellyt yli tuhat hyväksikäyttötapausta omassa piirissään vuodesta 1950 lähtien, eikä yhtäkään tapausta ole raportoitu poliisille.

Ilmoitukset lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on käsitelty omissa "oikeudenkäynneissä". Niissä hyväksikäytön uhrit on pakotettu kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä. Sisäisissä oikeudenkäynneissä tehtyjä muistiinpanoja on hävitetty kirkon jäsenten suojelemiseksi.

– Emme halua, että ne joutuvat vääriin käsiin, Narroginin seurakunnan vanhemmiston Max Horley sanoi kuulusteluissa.

Lue lisää täältä.

 

 

Kotimaa24: Australian Jehovan todistajat piilotelleet lasten hyväksikäyttöä

Lasten hyväksikäyttöä tutkiva virallinen komissio julkisti eilen Australian Jehovan todistajia ja Watchtower Bible and Tract Societya koskevien, heinäkuussa aloitettujen kuulustelujen tulokset. Komissio on löytänyt liikkeen toiminnasta 77 raskauttavaa kohtaa, kertoo the Guardian.

Raportin mukaan Australian Jehovan todistajien johto on saanut joka kuukausi 3–4 ilmoitusta lasten seksuaalisesta häirinnästä. Vuodesta 1950 alkaen liikkeen johto on ottanut vastaan 1 066 jäseniinsä kohdistuvaa syytöstä, mutta se ei ole ilmoittanut ainoatakaan niistä poliisille.

Lue lisää täältä.

 

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Tiedotusvälineet ympäri maailmaa ovat tällä viikolla raportoineet Australian hallituksen perustaman tutkintakomission (The Royal Commission into Institutional Responses to Child Sexual Abuse in Australia) julkistamista kiistattomista todisteista siitä, että Jehovan todistajat ovat sisäisiä ohjeitaan noudattaen jättäneet ilmoittamatta poliisille 1 006 lapsen seksuaalista hyväksikäyttötapausta. Satojen näistä hyväksikäyttäjistä väitetään olevan rikoksen uusijoita.

Todisteet eivät tule “luopioilta” tai “Saatanan medialta”. Todisteina ovat urheiden hyväksikäytön uhrien sydäntäsärkevät lausunnot, heidän tapauksiaan käsitelleiden vanhinten uskomattomat ja välillä raivostuttavat lausunnot ja Vartiotorniseuran omat sisäiset asiakirjat. On todella turhauttavaa todeta, että lastensuojelijat ja Vartiotorniseuran kriitikot ovat olleet vuosikausia oikeassa väittäessään, että uhrit todellakin pakotetaan kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä suljetuissa tuomioistuimissa, joissa kaikki muut paikallaolijat ovat miehiä. Vanhimmat eivät ole raportoineet hyväksikäyttötapauksista poliisille edes siinä tapauksessa, että tekijä on tunnustanut hyväksikäytön. Uhrien on käsketty vaieta, seurakunnasta erottamisen uhalla.

Lue lisää täältä.

 

YLE: Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Australiassa tutkitaan, miksi Jehovan todistajien seurakunnissa tapahtuneita seksuaalirikoksia ei ole kerrottu viranomaisille ja missä määrin seurakuntien ylin johto on vastuussa tapahtuneesta.

Tutkintaa tekevä komissio puhutti perjantaina videoyhteyden kautta Australiassa käymässä olevaa Geoffrey Jacksonia, joka kuuluu Jehovan todistajien ylimpään johtoon, seitsemästä miehestä koostuvaan hallintoelimeen, joka pitää päämajaansa New Yorkissa.

Hallintoelin tulkitsee Raamatun tekstejä ja antaa toimintakäskyt eri maissa toimiville seurakunnille ja niiden johtoelimille, haarakonttoreille. Hallintoelimen päätöksillä voi siten olla vaikutusta siihen, miksi paikallisseurakuntien johtajat eivät ole kertoneet rikoksista viranomaisille.

Lue lisää täältä.

 

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Seksuaalista hyväksikäyttöä tutkivalle komissiolle on kerrottu, että seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi Jehovan todistajien parissa joutunut laitetaan tekemään ”mahdoton valinta” pysyäkö seurakunnassa vai joutua ystävien ja perheen hylkäämäksi.

Yksi Jehovan todistajien korkea-arvoisimmista jäsenistä Australiassa, Terrence O'Brien, kertoi komissiolle keskiviikkona, että hyväksikäytön uhri tietää, että jos hän eroaa tai muuten jättää seurakunnan, muut Jehovan todistajat tulevat karttamaan häntä. Komission asianajaja Angus Stewart totesi, että tällainen tilanne hyväksikäytöstä selvinneelle, joka ei kykene enää jäämään hyväksikäyttäjän kanssa samaan järjestöön, on ”julma” uhrille.

”Eikö olekin niin, että kenenkään ei pitäisi joutua valitsemaan sen väliltä jäädäkö järjestöön, joka suojelee hyväksikäyttäjää vai menettää perhe ja sosiaalinen verkosto?” Stewart kysyi O'Brieniltä. O'Brien vastasi, että hän voi vain seurata raamatun ohjeita. Seurakunnasta eronneiden tai erotettujen kohtelu – käytäntö, jota kutsutaan karttamiseksi – ”auttaa henkilöä näkemään seurakuntaan takaisin palaamisen hyödyt”, O'Brien selitti.

Lue lisää täältä.

 

Jehovan todistajat maksavat taas pedofiilikorvauksia

Tällä kertaa korvauksia maksellaan Iso-Britanniassa.

Seurakunnan avustavan palvelijan, Peter Stewartin, lapsena hyväksikäyttämä nainen, saa kuusinumeroisen summan korvauksia järjestöltä.

Peter Stewart menetti ensin asemansa seurakunnassa hyväksikäytön johdosta, mutta koska tämä kertoi seurakunnan vanhimmille katuvansa, hän sai jatkaa seurakunnan jäsenenä ja sai jopa pitää useimmat avustavan palvelijan etunsa ja tehtävänsä. Tänä aikana hän hyväksikäytti uhria vielä neljän vuoden ajan.

Lue lisää täältä.

 

Jehovan todistaja tuomittiin raa'asta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Ian Pheasey, 54, tuomittiin Iso-Britannian Warwickin oikeusistuimessa viideksi vuodeksi vankeuteen lasten hyväksikäytöstä. Erityisen raa'an tapauksesta tekee se, että tuomittu haki seksuaalista tyydytystä kuristamalla lapsia. Uhreja oli ainakin kolme.

Ensimmäinen tapauksista sattui valtakunnansalin kirjastossa, uhrin ollessa 7-vuotias.

Toinen uhri oli tekohetkellä 14-vuotias. Pheasey oli heittänyt tytön lattiaan, istunut päälle ja kuristanut tätä. Tytön herätessä tajuttomuudestaan, tyttö oli huutanut ja itkenyt Jehovaa avuksi. Teon jälkeen Pheasey oli todennut täysin tyynesti tappavansa tytön jos tämä kertoisi kenellekään, tai raiskaavansa tytön oman lapsen tulevaisuudessa.

Lue lisää täältä.

 

BBC radio kertoo Vartiotorniseuran epäonnistumisesta lasten suojelemisessa

Tutkiva journalisti Trey Bundy ja Reveal media järjesti 26.4.2017 yhteistyössä asianajotoimisto Bolt Burdon Kempin kanssa virstanpylvääksi osoittautuneen konferenssin Lontoossa aiheella: Hyväksikäytön tuominen valoon: kokoontuminen jehovantodistajalasten turvallisuuskriisin vuoksi.

Bundy ja Reveal ovat jo kauan tutkineet maailmanlaajuista skandaalia, joka koskee Vartiotorniseuran tapaa käsitellä lasten hyväksikäyttöä, useilla aiheeseen liittyvillä artikkeleilla ja podcasteilla. He kokivat kuitenkin, että asioita on syytä vauhdittaa, koska tilanne on erittäin vakava ja Vartiotorniseuran ilmeinen haluttomuus muutokseen huolestuttavaa.

Lue lisää täältä.

 

Jehovan todistajien vanhimmat neuvovat teiniä kunnioittamaan raiskaajaansa

"Ei pelkkä vanhemmuus tai isyys tuo kunnioitusta, jos käytös on hirveää, väkivaltaista ja kauhistuttavaa." Näin sanotaan videolla.

Vanhimmat neuvovat raiskattua kunnioittamaan raiskaajaansa. Video on järkyttävää katsottavaa. Siinä osoitetaan, että Jehovan todistajien käytännöt mahdollistavat seksuaalirikollisten jatkuvan toiminnan seurakunnissa. Uhreista ei välitetä.

Video loppuu sanoihin: "Lintu ei välttämättä tiedä olevansa häkissä, ennen kuin kysyt miksi ovi on lukossa".

Katso suomeksi tekstitetty video täältä.

 

Pedofiilien paratiisi

Trouwn tutkimuksen mukaan se, miten Jehovan todistajat käsittelevät hyväksikäyttötapauksia, on traumaattista uhreille. Markia (37) hyväksikäytettiin lapsena ja joutui taistelemaan saadakseen oikeutta.

Groningen 2010: Mark ottaa puhelimen käteen hermostuneena. Hän on autossa ja radio soi hiljaa. Hän soittaa kierrosvalvojalle, eli seurakuntien valvojalle, Klaas van de Beltille. Mark on seksuaalisen hyväksikäytön uhri ja yrittänyt saada oikeutta viimeiset 15 vuotta. Nyt hän alkaa väsyä.

Jos nyt homma ei etene, annan periksi.

Lue lisää täältä.

 

 

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja

Jehovan todistajien vanhimpana Rogier Haverkamp halusi auttaa seurakuntansa hyväksikäytettyjä tyttöjä. Hän kertoo, kuinka häntä estettiin. Haverkampin tarina on kuin vertauskuva sille, miten hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa käsitellään.

Onko normaalia, että veli koskettelee hänen rintojaan, kysyi 16-vuotias Rogier Haverkampilta keskellä katua, asuinalueella. Vanhin pysähtyy. Kuulinko oikein? Hänen vierellään on nuori sisar, jonka kanssa hän on ollut palveluksessa viemässä Jehovan onnellista sanomaa.

“No ei tosiaan ole”, hän sanoo.

Lue lisää täältä.

 

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajien järjestö on pahasti ryvettynyt pedofiiliskandaaleissa eri puolilla maailmaa. Juuri nyt Australiassa käsitellään taas tätä inhottavaa rikosvyyhtiä. Miksi pedofilia on pesiytynyt niin pahasti juuri Jehovan todistajien yhteisöön?

Siihen on yksi yksinkertainen vastaus: kahden todistajan vaatimus.

Vanhinten salaisessa kirjassa kerrotaan näin tylysti:

Jos syyttäjä tai syytetty ei halua tavata vanhimpia tai jos syytetty edelleen kiistää syyllisyytensä väärintekoon, jolle on vain yksi todistaja ja jota ei ole vahvistettu, vanhimmat jättävät asian Jehovan käsiin.

Lue lisää täältä.

 

Etusivulle | Tämän sivun alkuun