Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 14.02.2019.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Kokemuksia jehovantodistajuudesta

Millaista on kasvaa perheessä, missä vanhemmat ovat Jehovan todistajia?

17 entistä tai nykyistä Jehovan todistajaa kertoo omakohtaiset kokemuksensa JT-lapsuudesta ja -nuoruudesta. Lue täältä.
 

Mitä Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa tapahtuu?

Oikeuskomitea on salainen "oikeudenkäynti", mihin syytetty ei saa ottaa mukaan ketään avustajaa tai asianajajaa. 18 entistä tai nykyistä Jehovan todistajaa kertoo omat kokemuksensa. Lue täältä.

Kokemuksia oikeuskomiteaistunnoista, osa 2, seksuaalirikokset

Seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa on johtanut uhrien syyllistämiseen, vakaviin mielenterveydenongelmiin sekä itsemurhiin ja niiden yrityksiin. 5 entistä Jehovan todistajaa kertoo omat kokemuksensa. (Kokemuksia oli toistakymmentä, mutta suuri osa oli niin rankkoja, ettei niitä voinut netissä julkaista). Lue täältä.
 

Kokemuksia konventeista

Jehovan todistajilla on kolme kertaa vuodessa suuria kokouksia, joita kutsutaan konventeiksi. Kesän konventit kestävät nykyisin 3 päivää, ja niitä kutsutaan aluekonventeiksi. Aiempi termi oli piirikonventti. Muut konventit ovat pienempiä tapahtumia, joita kutsutaan kierroskonventeiksi. Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja. Lue 21 henkilön omat kokemukset täältä.

Kokemuksia joulusta

Joulun vietto on erottamisen uhalla kielletty Jehovan todistajilta. Miltä Jehovan todistaja -lapsesta tuntui, kun joulua ei saanut viettää? Lue 6 kokemusta täältä.

 


 

Kokemuksia kirpputoreista

Jehovan todistajia on varoiteltu seurakunnissa vuosikymmenet siitä, että kirpputoreilta voi saada kaupan päälle demonin kotiin vietäväksi. Monet Jehovan todistajat uskovat, että esineisiin voi tarttua demoneita, jos niitä on joskus käytetty esimerkiksi spiritistisissä istunnoissa. Jotkut Jehovan todistajat eivät ole ollenkaan uskaltaneet ostaa kirpputoreilta mitään. Rohkeammat ovat ostaneet, mutta vain sellaista tavaraa, mihin ei demonit tartu. Millaisia kokemuksia Jehovan todistajilla on ollut kirpputoreista ja demoneista? Lue 4 kokemusta täältä.

 

Kyttäyskeikat

Tiesitkö, että Jehovan todistajat saattavat seurata epäiltyä vaikka koko yön epäillyn asunnon edustalla, todistaakseen moraalittoman teon? Kansankielellä tällaista toimintaa kutsutaan muun muassa kyttäämiseksi. Pahimmillaan nämä kyttäämiset ovat johtaneet avioeroon ja ääritapauksessa myös itsemurhaan. Voit lukea muutaman tosikertomuksen näistä "kyttäyskeikoista" täältä.
 

Mitä Vartiotorniseuran päätoimistossa tapahtuu?

Kaksi erittäin kokenutta entistä Jehovan todistajaa kertoo.

 

Millaista oli asua ja työskennellä Brooklynin Betelissä?

Vartiotorniseuran päätoimisto ei ole ollenkaan niin "pyhä" paikka kuin luulisi. Elämä siellä on ajoittain hyvinkin... kummallista ja jopa sairasta. Betelin säännöissä on erikoisia kohtia. Elämä siellä ei todellakaan ole normaalia. Monet Betelissä työskennelleet Jehovan todistajat kertovat kokemuksiaan. Lue täältä.
 

Kokemuksia verensiirtokysymyksestä

Kaksi entistä suomalaista Jehovan todistajaa kertoo, kuinka dramaattisia vaiheita elämään voi tulla, kun joutuu kieltäytymään verensiirrosta ja kieltämään sen lapseltaankin. Risto Suopanki ja Eeva-Liisa Pirttinen kertovat omasta elämästään. Lue lisää ja katso videot täältä.

Jehovan todistajista erotettu Riku Richter kertoo kokemuksiaan

Riku Richter kertoo, miten hän joutui pettymään Jehovan todistajiin:

  • Miten minusta tuli Jehovan todistaja?
  • Onko Jehovan todistajilla puhevapaus?
  • Miten Jehovan todistajat suhtautuivat minuun, kun aloin tutkia Raamattua tarkemmin?
  • Saako asioita pohtia JT-seurakunnissa?
  • Kirjoitin sanomalehteen
  • Oman ymmärryksen käyttö on kiellettyä

Lue lisää ja kuuntele täältä.