Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 14.02.2019.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Harmagedonin taistelu

Mikä on Jehovan todistajien käsitys Harmagedonista?

JW.ORG:n nettisivuilla on tiivistelmä tästä aiheesta. Sen avulla voi nopeasti perehtyä Vartiotorniseuran tulkintoihin.

* * * * *
Mikä on Harmagedonin taistelu?

Raamattu vastaa

Harmagedonin taistelu tarkoittaa viimeistä sotaa ihmishallitusten ja Jumalan välillä. Nämä hallitukset kannattajineen vastustavat Jumalaa jo nyt kieltäytymällä alistumasta hänen hallitusvaltaansa (Psalmit 2:2). Harmagedonin taistelu tekee ihmisen hallitusvallasta lopun (Daniel 2:44).

Sana ”Harmagedon” esiintyy Raamatussa vain kerran, Ilmestyskirjan 16:16:ssa. Ilmestyskirja osoittaa profeetallisesti, että ”koko asutun maan kuninkaat” kootaan ”Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sotaan” ”paikkaan, joka hepreaksi on nimeltään Har-Magedon” (Ilmestys 16:14).

Ketkä taistelevat Harmagedonissa? Jeesus Kristus johtaa taivaallista armeijaa ja voittaa Jumalan viholliset (Ilmestys 19:11–16, 19–21). Vihollisiin kuuluvat ne, jotka vastustavat Jumalan valtaa ja suhtautuvat häneen halveksivasti (Hesekiel 39:7).

Käydäänkö Harmagedonin taistelu Lähi-idässä? Ei. Taistelu ei rajoitu vain yhdelle alueelle, vaan sitä käydään kautta maailman (Jeremia 25:32–34; Hesekiel 39:17–20).

Harmagedon eli Harmageddon (hepreaksi Har Megid·dōnʹ) merkitsee ’Megiddon vuorta’. Megiddo oli muinaisen Israelin alueella sijainnut kaupunki. Historia kertoo, että sen lähellä käytiin ratkaisevia taisteluja, joista muutamia kuvaillaan myös Raamatussa (Tuomarit 5:19, 20; 2. Kuninkaiden kirja 9:27; 23:29). Harmagedon ei kuitenkaan voi tarkoittaa muinaisen Megiddon ympäristöä. Siellä ei ole suurta vuorta, eivätkä kaikki Jumalaa vastaan taistelevat mahtuisi edes koko Jisreelin tasangolle, jonka laidalla Megiddo sijaitsi. Sen sijaan Harmagedon on maailmanlaajuinen tilanne, jossa kansakunnat kokoontuvat viimeiseen hyökkäykseensä Jumalan hallitusvaltaa vastaan.

Millainen Harmagedonin taistelu on? Emme tiedä, miten Jumala käyttää voimaansa, mutta hänellä on hallussaan samat aseet, joita hän käytti menneisyydessäkin: rakeet, maanjäristykset, rankkasateet, tuli ja rikki sekä salamat ja taudit (Job 38:22, 23; Hesekiel 38:19, 22; Habakuk 3:10, 11; Sakarja 14:12). Sekasorron vallassa ainakin osa Jumalan vihollisista surmaa toisiaan, mutta lopulta he tajuavat, että heitä vastaan taisteleekin Jumala (Hesekiel 38:21, 23; Sakarja 14:13).

Merkitseekö Harmagedon maailmanloppua? Se ei merkitse maapallon loppua, koska maa on ihmiskunnan koti ikuisesti (Psalmit 37:29; 96:10; Saarnaaja 1:4). Harmagedon ei tuhoa ihmiskuntaa vaan pelastaa sen, sillä ”suuri joukko” Jumalaa palvelevia ihmisiä säilyy elossa (Ilmestys 7:9, 14; Psalmit 37:34).

Maapallon lisäksi sana ”maailma” tarkoittaa Raamatussa joskus myös Jumalaa vastustavaa pahaa ihmisyhteiskuntaa (1. Johanneksen kirje 2:15–17). Tässä merkityksessä Harmagedon on ”tämän maailman loppu” (Matteus 24:3, Kirkkoraamattu 1992).

Milloin Harmagedon tulee? Puhuessaan ”suuresta ahdistuksesta”, joka huipentuu Harmagedonin taisteluun, Jeesus sanoi: ”Siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivaiden enkelit eikä Poika, vaan ainoastaan Isä.” (Matteus 24:21, 36.) Raamatusta käy kuitenkin ilmi, että Harmagedon tulee Jeesuksen näkymättömän läsnäolon aikana, joka alkoi vuonna 1914 (Matteus 24:37–39).

Alkuperäinen kirjoitus löytyy täältä.

 

 

On huomattava, että tässä kirjoituksessa ei otettu tarkasti kantaa siihen, ketkä pelastuvat ja tuhoutuvat. Sen sijaan Vartiotorniseuran painetussa materiaalissa tehdään täysin selväksi se, että vain Jehovan todistajien järjestön yhteydessä voi pelastua Harmagedonin taistelun yli maalliseen paratiisiin. Jehovan todistajat eivät mielellään kerro tätä ovilla eikä kärrytyössä. He pyrkivät jotekin kiertämään koko kysymyksen esimerkiksi niin, että maallisessa paratiisissa tulee olemaan miljardeja ihmisiä. Jehovan todistajat kertovat, että maallisessa ylösnousemuksessa tulee elämään miljardeja. Se on kuitenkin eri asia kuin selviytyminen Harmagedonin läpi elävänä.

 

 

Mitä Vartiotorniseuran kirjallisuus kertoo pelastuksen ehdoista? Tässä on muutama lainaus:

Ainoastaan Jehovan kristityt todistajat, jotka menestyksellisesti läpäisevät tämän koetuksen, varjeltuvat elossa ja tulevat esiin kuin tulessa puhdistettu kulta Jumalan käyttöön hänen kallisarvoisessa uudessa järjestyksessään. (Vartiotorni 15. helmikuuta 1976 sivu 85)

Sinun täytyy kuulua Jehovan järjestöön ja tehdä Jumalan tahto saadaksesi hänen ikuisen elämän siunauksensa. - Ps.133:1-3  (Sinä voit elää ikuisesti paratiisissa maanpäällä 1983 sivu 255)

Kaikkien niiden, jotka toivovat säilyvänsä elossa "uuteen maahan" täytyy myös olla selvästi tunnistettavissa Jehovan palvojaksi. (Elossa säilyminen uuteen maahan 1984 sivu 92)

Vain Jehovan todistajilla ... on yhdistyneenä järjestönä Korkeimman Organisaattorin suojeluksessa raamatullinen toivo säilyä elossa tämän Saatana Panettelijan hallitseman tuomitun järjestelmän uhkaavasta lopusta. (Ilm.7:9-17; 2.Kor.4:4) (Vartiotorni 1. syyskuuta 1989 sivu 19)

Jos haluamme säilyä elossa Harmagedonista, meidän täytyy pysyä hengellisesti valveilla ja pitää yllämme vertauskuvalliset vaatteet, joista meidät tunnistetaan Jehova Jumalan uskollisiksi todistajiksi. (Vartiotorni 1. joulukuuta 1999 sivu 18)

Myös tulevaisuudessa enkelit panevat toimeen Jumalan langettavan tuomion. Jeesus tulee ”voimallisten enkeliensä kanssa liekehtivässä tulessa, kun hän tuottaa koston niille, jotka eivät tunne Jumalaa, ja niille, jotka eivät tottele – – hyvää uutista” (2. Tessalonikalaisille 1:7, 8). Tuo tuho kohtaa kuitenkin vain niitä, jotka eivät osoita vastakaikua sille sanomalle, jota nyt saarnataan kautta maailman enkelien tuella. Niitä, jotka etsivät Jumalaa ja noudattavat Raamatun opetuksia, ei vahingoiteta (Sefanja 2:3). (Vartiotorni 15. tammikuuta 2006 sivu 6)

Nooa ja hänen Jumalaa pelkäävä perheensä säilyivät arkissa, ja vastaavasti ihmisten elossa säilyminen riippuu nykyään siitä, että heillä on uskoa ja että he ovat uskollisesti Jehovan koko kaikkeuden käsittävän järjestön maallisen osan yhteydessä. (Vartiotorni 15. toukokuuta 2006 sivu 23)