Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

exJT.ORG:

Pikakurssi jehovantodistajuuteen

Tämän sivuston avulla Jehovan todistajien toiminnasta ja järjestöstä saa nopeasti paljon tietoja. Niitä lukijoita varten, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asioihin, kirjoituksiin on liitetty runsaasti linkkejä, jotka johdattavat syvällisemmän tiedon luo. Laajemman tiedon löytää myös tämän linkin kautta.

 

Sivut on julkaistu 22.08.2017. Uusin päivitys 14.02.2019.

 

Lukijat voivat lähettää palautetta, vinkkejä, korjausehdotuksia ja huomautuksia suoraan sivun tekijälle sähköpostissa:

jp@johanneksenpoika.fi

 

Otteita Jehovan todistajien kirjallisuudesta:

Herätkää! -lehti heinäkuu 2009, sivu 29:

Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä.

 * * *

Vartiotorni 15.11.2013 sivu 20:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.

* * * 

Vartiotorni 15.11.2009 sivu 14:

Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(1. Tessalonikalaisille 5:21)


Tietoa Jehovan todistajista ja heidän järjestöstään

Äänite- ja videoarkisto

Konventissa taltioidut

Kokonaisia konventtipuheita, otteita puheista, haastatteluja ja näytteitä arkistossa on yhteensä noin 180 tiedostoa. Niistä noin 150 on äänitteitä (mp3), loput noin 30 on videomuodossa YouTube-palvelussa.

 

 

Muut nauhoitteet

Kategoriaan "muut nauhoitteet" kuuluu hiukan yli 100 tiedostoa. Niistä on äänitteitä (mp3) vajaa 100 ja videoita muutama.

Suomen haaratoimistosta Ari Hakkarainen, Jukka Ropponen ja Veikko Leinonen "vastaavat" puhelimessa kysymykseen, mistä sallitut veren "fraktiot" saadaan.

Veikko Leinosen puheita, puheluita ja muita äänitteitä on runsaasti. Leinonen lukee ohjeita erotetun karttamiseen kirjasta "Jumalan rakkaus". Hän lukee myös Vartitornilehteä vuodelta 2016. Tuossa lehdessä kerrotaan, miten ihmissuhteilla yritetään kiristää erotettu takaisin seurakuntaan.

Otto Mäkelä oli legendaarinen puhuja menneinä vuosikymmeninä. Arkistossa on yksi Mäkelän suosituimmista aiheista "Mikä on totuus?"

Arkisto sisältää myös Kaarle Hartevan vanhoja saarnoja 3 kappaletta. Ne hän luki savikiekoille, joita sitten soitettiin gramofoneilla.

Entinen Jehovan todistaja Riku Richter esiintyy myös arkistossa. Puheissaan hän kysyy "Elämmekö lopun ajassa?" ja "Onko Vartiotorniseura Jehovan profeetta?" Hän luo myös katsauksen Vartiotornin teokratiaan. Riku kertoo äänitteillä myös omia kokemuksiaan.

Arkistossa on muutamia Hämeenlinnan konventtisalissa pidettyjä erikoispuheita. Mm. hallintoelimen nyt jo kuollut jäsen Guy Pierce on äänessä, samoin päätoimiston edustaja Elison.

Luonnollisesti arkistosta löytyy myös legendaariset Mouritzin Harmagedonpuheet. Hänen kertomanaan saamme kuulla myös, kuinka "kahden todistajan sääntö" on "hyvä".

Kierrosvalvoja Reima Laineella on vahvat mielipiteet mm. erottamisesta ja karttamisesta, "luopioista" ja "luopiosivuista". Ne hän lausuu ääneen arkistosivuilla.

Lappeenrantalainen Jehovan todistaja Isaac Witherspone erotettiin seurakunnasta. Hän äänitti sekä oikeuskomitean istunnon että valituskomitean istunnon. Voit kuunnella äänitteet arkistosta.

 

Videot

Kaupallisen median tuottamia uutisvideoita on noin 20. Sen lisäksi mukana on mm. suomalainen dokumenttielokuva "Luopuneet". Veikko Leinonen kunnostautuu myös videoilla. Hänen ristiriitaiset lausuntonsa ovat omituista kuunneltavaa. Toinen suupieli puhuu täsmälleen päinvastoin kuin toinen. Arkistossa on vanha YLE:n tekemä "helmi" vuodelta 1971. Sitä voi kuvailla näin: "Usko Jehovaan. Ovelta ovelle kulkevat Jehovan todistajat ovat Suomessakin tuttu näky. Kainalossa on nippu Vartiotorni- ja Herätkä-lehtiä, ja tavoitteena on päästä uskonnolliseen keskusteluun."

Videoita löytyy lisää monta kymmentä Johanneksen pojan YouTube-kanavalta.


Kuuntele äänitteitä ja katsele videoita täältä.